Microsoft Fabric – En ny data- og analyseplatform til AI-æraen

AdobeStock_303541268_Editorial_Use_Only-2Microsoft lancerer nu Fabric, en omfattende data- og analyseplatform, som samler alle de analyseværktøjer, en organisation skal bruge for at realisere sit datapotentiale. Fabric integrerer teknologier som Azure Data Factory, Azure Synapse Analytics og Power BI i et samlet produkt.

Verden er i dag fuld af data, som konstant strømmer fra de enheder vi bruger, de applikationer vi bygger og de interaktioner vi har. Organisationer i alle brancher har udnyttet disse data til at opnå konkurrencefordele. Og nu hvor vi går ind i en ny æra defineret af AI bliver disse data endnu vigtigere.

At skabe organisationsspecifikke AI-oplevelser kræver en konstant tilførsel af rene data fra et veladministreret og velintegreret analysesystem. Men de fleste organisationers analysesystemer er en labyrint af specialiserede og frakoblede tjenester. Kunder skal selv sammensætte et komplekst sæt af tjenester fra flere leverandører og afholde omkostningerne ved at få disse tjenester til at fungere sammen. Men ved hjælp af Microsoft Fabric kan organisationer nu håndtere alle aspekter af deres analysebehov på et og samme sted og få en samlet oplevelse.

Simon Lidberg, Director Specialist Advanced Analytics & Advanced Data hos Microsoft, har arbejdet med udviklingen af Fabric i flere år. Han fortæller:

“Det, vi gør nu, er, at vi slår vores produkter sammen til en enkelt platform, der dækker alt fra data ingestion, engineering og warehousing til realtime analytics og business intelligence. Alle disse komponenter leveres færdigintegreret i en omfattende SaaS-platform, intet skal installeres separat på egen hånd.”

Fabric er baseret på Microsoft OneLake, og det omfatter også et brugervenligt visualiserings- og AI-baseret analyseværktøj kaldet Copilot. Dette værktøj indebærer en stor ændring for brugerne, idet AI nu kan udføre det meste af det avancerede programmeringsarbejde:

”Med Copilot kan du få AI til at bygge ting for dig, uden at du selv skal programmere. Hvis vi tager Power BI som eksempel, så kan du nøjes med at beskrive rapporten i almindeligt sprog, og så kan Copilot lave den for dig. Og det gælder ikke kun for Power BI, vi kommer til at frigive Copilot til alle dele af Fabric-platformen. Copilot vil ikke alene kunne hjælpe os udviklere med at blive mere produktive, men åbner også op for, at brugere, der ikke har bygget komplekse dataprodukter før, kan arbejde mere datadrevet. Det glæder vi os meget til”, afslutter Lidberg.

Du kan finde mere information om Microsoft Fabric og Copilot i Power BI i afsnit 53 af Data-Podden (kun tilgængelig på svensk), eller i artiklen her Microsoft article about introducing Microsoft Fabric

”Det, vi gør nu, er, at vi slår vores produkter sammen til en enkelt platform, der dækker alt fra data ingestion, engineering og warehousing til realtime analytics og business intelligence. Alle disse komponenter leveres færdigintegreret i en omfattende SaaS-platform, intet skal installeres separat på egen hånd.”

– Simon Lidberg, Director Specialist Advanced Analytics & Advanced Data på Microsoft

fabric-logo

Har du frågor och vill bli kontaktad av oss på Random Forest?