Thomas Concrete Group – Datakultur i praksis

Thomas-Concrete-Group-i-USAKundecase fra Datadagen, september 2022.

Thomas Concrete Group producerer og distribuerer færdigblandet beton til kommercielle og private kunder. Virksomheden arbejder også med præfabrikeret beton til boligbyggeri og har egen forskning og udvikling inden for beton og cement. Thomas Concrete Group har knap 160 fabrikker i USA, Sverige, Norge, Tyskland og Polen.

At have pålidelige og let tilgængelige data er et vigtigt element i vores ambition om at hjælpe kunderne bedst muligt. Med en single source of truth (SSOT) vil vi kunne tilbyde information og ny indsigt til både kunder og medarbejdere. Den nye digitale platform gør, at vi kan udvikle innovative tjenester, der vil hjælpe med at digitalisere markedet.”

– Lennart Björnström, CIO, Thomas Concrete Group

“Thomas Concrete Group kontaktede os, fordi vi har unik erfaring med at udvikle cloud-baserede dataplatforme i Microsoft Azure. De havde brug for en pålidelig og skalerbar dataplatform, som kunne give brugerne adgang til data næsten i realtid, hvilket vi også leverede.”

– Simon Simonsson, konsult, Random Forest

Utfordring

Thomas Concrete Group havde en arbejdsmodel, som gjorde, at man var afhængig af konsulenter til at administrere og oprette nye rapporter. Alle data var der, men de var ikke tilgængelige for personalet ved lejlighedsvise behov, eller når de ville udvikle noget på egen hånd. Det tog lang tid at lave rapporter og analyser, og KPI’erne viste ofte varierende resultater i forskellige rapporter.

Virksomheden udviklede en IT-strategi med henblik på at blive mere cloud-baseret, både hvad angik de operationelle forretningssystemer og beslutningsstøttesystemerne. På den måde kunne man fremskynde digitaliseringen og øge tilgængeligheden af værdifuld information både internt og eksternt. Man ønskede at blive mere datadreven for at kunne træffe mere informerede beslutninger på daglig basis.

Løsning

Efter at have undersøgt de eksisterende processer og måder at arbejde på udviklede Random Forest et BI Roadmap for det fremtidige arbejde. Derefter blev der udviklet en cloud-baseret data- og visualiseringsplatform i Microsoft Azure. Via et data warehouse kunne Thomas Concrete Group nu give brugere i hele organisationen bred adgang til vigtige data uden at gå på kompromis med dataintegriteten.

Ved at samle alle forretningsdata på samme sted (single source of truth / SSOT) blev det muligt for medarbejderne at træffe deres egne forretningsbeslutninger baseret på informationer, der var tilgængelige for alle. Thomas Concrete Group kunne nu måle og få hurtig adgang til kritiske data inden for produktion, logistik og økonomi på en helt ny måde.

Modsat tidligere fik man desuden fuld kontrol over systemet, hvilket gjorde, at man blev mindre afhængig af konsulenter. Skulle der opstå et problem, kunne man nu løse det internt og også selv afprøve ideer.

Forretningsfordele

  • Med den nye dataplatform på plads har Thomas Concrete Group fået adgang til en single source of truth (SSOT), der er både pålidelig, sikker og let tilgængelig.
  • Slutbrugerne kan få adgang til data næsten i realtid og oprette rapporter via Power BI, hvilket gør organisationen mere datadreven og fleksibel, så der kan træffes præcise beslutninger på daglig basis.
  • De nye rammer, som Random Forest har udviklet, gør det nemt for Thomas Concrete Group at tilføje nye områder til platformen i fremtiden og håndtere nye datastrømme.
  • Thomas Concrete Group har reduceret afhængigheden af konsulenter og sænket vedligeholdelsesomkostningerne.
  • Stor skalerbarhed, der letter implementering på nye markeder.

Har du frågor och vill bli kontaktad av oss på Random Forest?